Hoe werkt thermisch inbinden?

De naam verraadt het al een beetje: thermisch inbinden is een inbindmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van hitte. Om je document in te binden maak je gebruik van een superstrip of omslag, waar een lijmlaag in geïntegreerd is. Je plaatst de papieren in de omslag en plaatst het geheel in een thermische inbindmachine. Deze machine verwarmt de lijmlaag in de thermische omslag, zodat deze geactiveerd wordt en je document keurig gelijmd wordt. Zo ontstaat een stevige verbinding waar je nog lang plezier van zult hebben.

Thermisch inbinden voor een professionele uitstraling

Thermisch inbinden is een sterke oplossing om uw belangrijke documenten van een professionele uitstraling te voorzien. Bijkomend voordeel is dat je het papier niet hoeft te perforeren, wat tijd scheelt en er mooier uitziet. Met documenten die thermisch ingebonden zijn weet je zeker dat je een professionele indruk maakt op partners en zakenrelaties!

Een ander handig voordeel is dat thermische ingebonden documenten mooi vlak zijn. Daarom past het beter in een envelop, om te versturen. Ook zijn deze vlakke ingebonden boeken beter te stapelen dan boeken met een inbindring. Daardoor is thermisch inbinden bij uitstek geschikt voor het archiveren van documenten.

Wat zou je zoal kunnen inbinden met een thermische inbindmachine? Denk aan belangrijke onderzoeken, plannen, bedrijfspresentaties, zakelijke rapporten en andere documenten waarvoor je een strakke, professionele uitstraling wenst.

Thermische inbindmachines

De diverse mogelijkheden met thermisch inbinden

Het thermisch inbinden kan op twee manieren: met Powis superstrips of thermische omslagen, oftewel inbindmappen. Het mooie van de superstrips is de ruime keuze aan kleuren. Zo kun je voor elk document een kleur kiezen die aansluit bij de stijl van het document of je huisstijl. Naar wens kun je de superstrips ook combineren met hittebestendige transparanten, zodat je een stijlvolle omslag krijgt. Bovendien gebruiken de Powis superstrippen slechts drie verschillende stripbreedtes om in te binden van 4 tot 350 vel. Dat betekent dus een minimale voorraad bindmaterialen.

Thermische inbindmappen bieden een snelle en relatief voordelige totaaloplossing. Hierbij wordt je gehele document mooi omhuld door de map, die met hitte een stevige verbinding vormt met de papieren.

Thermische inbindmachines

Om aan de slag te kunnen gaan met thermisch inbinden heb je een thermische inbindmachine nodig. Bij Albyco bieden we verschillende systemen aan met diverse mogelijkheden. Voor elke wens en prijsklasse is een thermische inbindmachine beschikbaar.

De systemen van Powis zijn erg geliefd, doordat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn en over een grote bindkracht beschikken. Ga je voor flexibel, snel en voordelig, dan is het de moeite waard om eens te kijken naar de Fastbind machines. En de grafische sector maakt veelal gebruik van de diverse Perfectbinders van Duplo.

Welk systeem ga jij gebruiken om je documenten van een strakke, professionele uitstraling te voorzien? Neem gerust contact op voor meer informatie. Wij helpen je graag op weg om de ideale methode voor thermisch inbinden te ontdekken!

Thermische inbindmachines