Lamineerapparaat kopen: welke kiest u?

Wilt u een lamineerapparaat kopen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Met de verschillende soorten lamineerapparaten is er voor elk doeleinde een geschikte machine te vinden. Wij leggen u graag uit welk lamineerapparaat het beste past bij uw wensen en behoeften.

Het voornaamste doel van lamineren is het beschermen van belangrijke documenten tegen vocht, vuil en slijtage. Dit wordt bereikt door het document te omhullen met een beschermende folie of hoes. Afhankelijk van de grootte van het lamineerapparaat kunt u verschillende formaten documenten lamineren.

Gaat u een lamineerapparaat kopen, dan heeft u de keuze uit de volgende soorten en types:

Hoeslaminatoren: tweezijdig lamineren met lamineerhoezen

Lamineerapparaat hoeslaminator

Wilt u eenvoudig thuis gaan lamineren, of bent u op zoek naar een compact lamineerapparaat voor een kleine kantooromgeving? Dan is een hoeslaminator zeer geschikt.

Dit is een A2, A3 of A4 lamineerapparaat die lamineerhoezen gebruikt om het document te omhullen en beschermen. Hiermee wordt uw document tweezijdig omsloten door een beschermende lamineerlaag. Dankzij de ingesloten rand van de lamineerhoes wordt het papier optimaal beschermd tegen vocht, vuil en slijtage.

Wanneer zult u dit type lamineerapparaat kopen? De hoeslaminator is onder andere ideaal voor het lamineren van foto’s, pasjes, prijskaarten en lesmateriaal.

Bekijk alle hoeslaminatoren

Bureau rollaminatoren

Bureau Rollaminator

Bent u op zoek naar een compact lamineerapparaat om documenten tussen de 350 en 1080 mm te lamineren? Dan biedt een bureau rollaminator uitkomst. Deze apparaten vormen een flexibele oplossing, aangezien ze kunnen lamineren met een breed assortiment aan lamineerfilms. De lamineerfilm bevindt zich op een rol.

Bekijk bureau rollaminatoren

Enkelzijdige lamineerapparaten

Enkelzijdig lamineerapparaat

Als u uw documenten wilt voorzien van een dunne folie aan één zijde, kiest u voor een enkelzijdige lamineermachine. Enkelzijdige apparaten zijn uitermate geschikt voor het lamineren van onder andere boekcovers, foto’s en diverse verpakkingen.

Bekijk enkelzijdige lamineermachines

Grootformaat lamineerapparaat (koud lamineren)

Grootformaat lamineerapparaat koud

Wilt u professioneel lamineren en documenten met grote afmetingen verwerken? Dan kan het verstandig zijn om een grootformaat lamineerapparaat te kopen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen warm lamineren en koud lamineren.

Koud lamineren wordt vaak gebruikt voor materialen die buiten gebruikt gaan worden, zoals posters en reclame-uitingen. Bij het koud lamineren maakt het lamineerapparaat gebruik van een PVC-film. PVC-film laat geen UV-licht door, wat het geschikt maakt voor buitengebruik. De film beschermt uw prints dankzij die eigenschap tegen verbleking door de zon. PVC-film is wel duurder dan PET-folie, maar daar staat weer tegenover dat koude lamineerapparaten voordeliger zijn in de aanschaf dan warme lamineermachines.

Veel koud laminatoren kunnen ook verwarmen tot zo’n 60℃. Deze verwarming gebruikt het apparaat om de lijm wat op te warmen, zodat deze sneller in het papier vloeit. Koud laminatoren zijn bovendien uiterst geschikt voor het maken van kleine oplagen, aangezien de machine niet hoeft op te warmen.

Bekijk grootformaat lamineerapparaten (koud lamineren)

Grootformaat lamineerapparaat (warm lamineren)

Grootformaat lamineerapparaat warm

Gaat u een grootformaat lamineerapparaat kopen, dan kunt u er ook kiezen voor warm lamineren. Bij warm lamineren wordt PET-folie gebruikt. Deze folie biedt een groter contrast en meer kleurdiepte ten opzichte van PVC-film. Bovendien is PET-folie ook voordeliger. PET-folie is minder geschikt voor (langdurig) buitengebruik, omdat het UV-licht doorlaat, waardoor het drukwerk kan verbleken. Het andere nadeel van warm lamineren is de opwarmtijd van het lamineerapparaat, wat het minder gunstig maakt om kleine oplages te lamineren.

Met een lamineerapparaat voor warm lamineren kan meestal ook koud worden gelamineerd.

Bekijk grootformaat lamineerapparaten (warm lamineren)

Welk lamineerapparaat kopen?

De keuze voor een lamineermachine is dus afhankelijk van het gebruik en de schaal waarop u gaat lamineren. Wilt u een lamineerapparaat kopen? Bedenk dan altijd zorgvuldig wat voor lamineerwerk u ermee zult gaan uitvoeren.

Kunt u hier nog advies voor gebruiken? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. U kunt onze binnendienst medewerkers zowel telefonisch als per e-mail bereiken voor al uw vragen.

Lamineerapparaten: bestsellers

Bekijk hieronder direct een aantal van onze topproducten, of ga direct naar alle lamineerapparaten.