Onderhoud Papierversnipperaar

Om uw papierversnipperaar in goede conditie te houden is onderhoud aan de machine noodzakelijk. In de versnipperaar zitten messen waar het papier mee wordt gesneden in kleine snippers. Wanneer het papierversnipperaar onderhoud niet goed wordt uitgevoerd zal de kwaliteit van de machine achteruit gaan.

Reinigingsolie voor uw shredder

Onderhoud aan de papiervernietiger bestaat grotendeels uit het smeren van de messen. Dit kunt u het beste doen met speciale shredder olie, gemiddeld één keer per week of vaker wanneer u de papiervernietiger intensief gebruikt. Smeer de messen bijvoorbeeld in met reinigingsolie iedere keer dat de opvangbak vol papiersnippers zit. Zo voorkomt u dat de machine stuk gaat.

Hoe vaak moet u de papierversnipperaar oliën?

Wanneer u de versnipperaar niet goed onderhoudt kan de machine langzamer gaan werken of zelfs vastlopen. De stof die vrijkomt wanneer het papier wordt vernietigd komt namelijk terecht op de messen waardoor de machine niet optimaal meer kan presteren. Door de machine regelmatig te oliën verlengt u de levensduur en prestaties van uw papiervernietiger. Op veel machines is optioneel automatische olietoevoeging beschikbaar.

U kunt de shredder olie rechtstreeks op de messen aanbrengen of de machine oliën door het reinigingsmiddel aan te brengen op vellen papier die u versnippert. Lees voor de gebruiksaanwijzingen de verpakking van de olie of vraag onze specialisten naar de beste oplossing voor uw papierversnipperaar.

Onderhoudsmonteur

Heeft u een grote professionele papierversnipperaar op uw kantoor? Dan adviseren we u iedere 6 tot 12 maanden de machine te laten onderhouden door een gespecialiseerde onderhoudsmonteur. Albyco heeft een uitstekend geoutilleerde Technische Dienst, een afspraak is zo gemaakt.

Alle papierversnipperaars

Meer informatie

Op zoek naar een papiervernietiger of reinigingsolie? Neem contact op met onze binnendienst. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies! U kunt ons bereiken via 0162-486286 of sales@albyco.com.