Snijmachine Papier

Sinds enige tijd biedt Albyco een eigen lijn professionele stapelsnijmachines. Deze systemen onderscheiden zich door een breed pakket aan mogelijkheden, degelijke constructie en concurrerende prijzen. Daarnaast biedt Albyco ook een uitgebreid aanbod van Ideal en Polar Mohr snijmachines voor papier. Zo bieden we handmatige Ideal snijmachines aan waarmee eenvoudig, snel en veilig documenten kunnen worden bewerkt. Daarnaast zijn er nog ander soorten machines.

Overzicht papiersnijmachines

Er zijn verschillende soorten papiersnijmachines:

Professionele papiersnijmachine

Als voorbeeld introduceren we graag de moderne Albyco snijmachine 460Q. Dit is een degelijke machine met een maximale snijlengte van 460 mm, de snijhoogte bedraagt 45 mm. Het apparaat heeft een digitaal toetsenbord. Met zijn uitgebreide veiligheidsvoorzieningen een roodverlichte snijlijn is dit een perfecte oplossing voor huisrepro’s en printshops.

De machines van Albyco behoren tot de absolute top als het gaat om degelijkheid en duurzaamheid.

Snijmachines van Albyco

Ook voor een papiersnijmachine moet u bij Albyco zijn. Bekijk ons aanbod online en bestel direct!

Snijmachine papier: veelgestelde vragen

Een van de veelgestelde vragen over snijmachines voor papier:

De bovenste vellen zijn goed gesneden, de onderste scheef!

Snijden van stapels moderne printmedia kan wel eens problemen opleveren. De huidige printergeneratie levert een hoogstaande kwaliteit afdrukken op zeer gladde en harde papiersoorten. Bovendien wordt er vaak tonergebruikt op oliebasis. Een gevolg hiervan is dat een stapel papier zeer hard is en de vellen onderling zeer glad. Een mes in een stapelsnijmachine snijdt schuin vanaf een zijde. Hierdoor wordt er veel druk op een zijkant van de te snijden stapel gezet. Gevolg is dat een standaard elektrische persbalk die gladde papierstapel niet meer in bedwang kan houden en de vellen onderling iets gaan verschuiven. Dit wordt versterkt door de extreme kracht die nodig is om de het harde papier te snijden.

De meest toegepast oplossing voor dit probleem is de toepassing van een hydraulische persbalk in plaats van een elektrische persbalk. Met hydrauliek kan meer persdruk worden overgebracht, bovendien is die persdruk regelbaar. Dus als gevoelige papiersoorten gesneden moeten worden kan de druk verminderd worden, als er zware papiersoorten worden gesneden wordt de druk verhoogd. Een stap verder is dan een krachtige hydraulische mesaandrijving. Hierdoor kan ook makkelijker worden gesneden in plaats van elektrische mesaandrijving.

Onderhoud papiersnijmachine

Het onderhoud aan de papiersnijmachine is belangrijk als u wilt dat de machine lang mee gaat en een goed eindresultaat oplevert. Bij intensief gebruik moet het mes regelmatig geslepen of uiteindelijk vervangen worden. Daarnaast zijn periodieke onderhoudsbeurten noodzakelijk.

Zorg dat u altijd een reservemes heeft. Albyco heeft een ruim aanbod reserve-messen voor bijna elke snijmachine. Elke machine heeft een snijlat. Deze lat kan op verschillende posities in de machine worden geplaatst. Zo kunt u de lat langer gebruiken. Maar ook de snijlat moet uiteindelijk worden vervangen. De meest voorkomende snijlatten levert Albyco direct uit voorraad.

Vragen?

Voor meer informatie over de papiersnijmachines kunt u uiteraard vrijblijvend bellen of mailen met onze binnendienst medewerkers. We zijn te bereiken via 0162 – 486 286 en sales@albyco.com. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden tot demonstraties in onze showroom.