Laminator

Als u uw documenten professioneel wilt lamineren of plastificeren gebruik dan een laminator! Albyco levert diverse soorten laminatoren. Van creditcards en menukaarten tot grote buitenreclames en bouwtekeningen, wij leveren het lamineerapparaat dat aansluit bij uw wensen en behoeften.

Laminator kiezen

De keuze voor de juiste laminator start bij wat u wilt plastificeren, enkelzijdig of dubbelzijdig, met rollen of lamineersheets, voor binnen- of buiten-gebruik, vrij weinig tot heel veel… Op deze site helpen we u graag een selectie te maken zodat u de juiste type kiest voor uw lamineeroplossingen. Voor vragen kunt u natuurlijk altijd bellen, 0162-486286, of mailen naar sales@albyco.com.

Kies de laminator die bij u past:

Enkelzijdig lamineren

Enkelzijdig lamineren: Rollaminatoren voor het aanbrengen van zeer dunne folie aan één zijde. Worden gebruikt voor b.v. covers van boeken en luxe brochures, foto’s en luxe verpakkingen.

Hoeslamineren

Hoeslamineren: Sheetlamineren, pouchlamineren, voor pasjes, foto’s, prijskaarten, lesmateriaal, spelmaterialen, etc. Voor een steviger tweezijdige bescherming. Door de ingesloten rand wordt het document optimaal beveiligd tegen vocht en vuil.

Lees ook: Lamineren: de 12 belangrijkste do’s en don’ts.

Bureaurollaminatoren

Bureaurollaminatoren: In breedte variërend van 350 tot 1080 mm biedt dit flexibele oplossingen voor het lamineren met een breed spectrum lamineerfolie.

Grootformaat warmlamineren

Grootformaat warmlamineren: De standaard laminatoren voor het lamineren van posters, bouwtekeningen, beurspresentaties, etc. Warmlamineren met standaard PET-folie biedt een groter contrast, meer kleurdiepte, dan koudlamineren met PVC-folie. Bovendien is PET-folie voordeliger. Warmlamineren is minder geschikt voor langdurig buitengebruik. De PET-film laat UV-licht door, waardoor de gedrukte/geprinte kleuren kunnen verbleken. Voor buitengebruik is de toepassing van PVC-folie geschikter. Met warmlaminatoren kan ook koud worden gelamineerd. Voorwaarde is wel dat de machine is voorzien van een opwikkelrol voor het schutvel.

Grootformaat koudlamineren

Grootformaat koudlamineren: Koudlamineren is de standaardoplossing voor het lamineren van posters, reclame-uitingen, etc. voor buitengebruik. Koudlamineren gebeurt met PVC-film dat van nature UV-licht blokkeert. Hierdoor blijven inkt en toner intact. PVC is niet volledig transparant, het heeft een licht vaag grijsblauwe kleur. In principe niet echt zichtbaar, maar niet zo fraai helder als PET-folie. Veel koudlaminatoren kunnen ook verwarmen, tot plm 60 0C. Die functie wordt gebruikt om de lijm wat op te warmen waardoor het sneller in het papier vloeit, ter voorkoming van silvering. ‘Koude’ lamineerapparaten zijn vaak voordeliger in aanschaf t.o.v. warmlaminatoren, de folie, PVC-film, is wat duurder. Koudlamineren is hierdoor ook een praktische oplossing voor kleine runs tussendoor, ook omdat er geen machine hoeft te worden verwarmd.

Lamineerhoezen en lamineerfilm

Een lamineerapparaat kopen? Albyco levert verschillende lamineermachines en de daarbij behorende lamineerhoezen en lamineerfilm. Bekijk rustig welke opties we te bieden hebben. Wanneer u ergens meer informatie over wil kunt u een offerte aanvraag doen. Wij zullen dan contact met u opnemen.

Voor informatie kunt u uiteraard ook vrijblijvend bellen of mailen met onze binnendienst medewerkers. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden tot lamineerdemonstraties in onze showroom. We zijn te bereiken via 0162 – 486 286 en sales@albyco.com.