Stripbinden

Inbinden met inbindstrippen biedt een aantal interessante voordelen ten opzichte van bindmethoden als plastic bindringen, wire’o draadbindruggen of ringbandmappen.

Overzicht inbindmachines

Werkwijze inbinden met inbindstrippen

Bij stripbinden wordt een boekblok ingebonden met een bindstrip. Deze strip is voorzien van speciale thermische lijm die er voor zorgt dat de vellen zeer sterk verbonden worden en ook dat het boek na het inbinden zich makkelijk laat openen. Dit inbinden gebeurt met een speciale inbindmachine, bijvoorbeeld de Powis 20.

Het te binden document wordt bovenin de inbindsleuf gestoken. Als er op de ‘bind-‘toets wordt gedrukt gaat de machine eerst meten hoe dik het te binden document is. Vervolgens geeft de machine op de display aan welke strip er ingevoerd dient te worden. Powis-machines gebruiken slechts 3 stripbreedtes, small, medium en wide. Als de juiste strip iets in de machine wordt gevoerd, neemt de machine het automatische over. Het systeem trekt de strip naar binnen en verwarmt deze zodat de lijm gaat smelten. Vervolgens vouwt de machine de strip om de rug van het boekwerk en perst deze nog wat extra aan. Het boek wordt na enkele seconden vrijgegeven door de machine en het boek moet alleeen nog even afkoelen.

Snelheid

Het grootste voordeel van stripbinden zit in de snelheid van werken. Het document hoeft niet geponst te worden en kan meteen in de machine geplaatst worden. Afhankelijk van de documentdikte kan tot 4x sneller ingebonden worden met strippen dan met ponssystemen.

Gebruiksvriendelijk

Het is de makkelijkste manier van documentbinden. Zonder instructie of training kan iedereen boeken produceren met een professionele uitstraling. Afgezien van de eenvoudige bediening biedt het inbindresultaat ook opvallende voordelen. Een document dat met bindstrippen is gebonden heeft dus geen bindring of bindrug. Het is dus een volkomen vlak document. Daardoor is het veel gemakkelijker te archiveren en te verzenden in een enveloppe. Ook stapelen van een serie boeken met inbindstrippen is eenvoudiger dan met bindringen.

Sterk

Inbinden met Powis-inbindstrippen is veel sterker dan inbinden met ponssystemen. De lijm bindt uitsluitend de rand van het papier en trekt niet tussen de vellen. Hierdoor opent het document makkelijk en blijt ook open op tafel liggen. De lijm heeft een extreme bindkracht die het papier bijzonder sterk verlijmd. Als er al aan de vellen wordt getrokken zal het papier scheuren, niet de lijmrug. Deze sterke binding blijft zijn elastische bindkracht ook na jaren van intensief gebruik vasthouden. Ideaal voor bijvoorbeeld lesmateriaal.

Fraai

Inbinden met bindstrippen geeft extra cachet aan uw smaakvol ontworpen documenten. De bindstrippen zijn leverbaar in een groot aantal kleuren in linnenlook of lederlook. Ook zijn er bindstrippen om in te binden met een doorlopende omslag, zodat u uw eigen paperback kunt maken. Geheel gepersonaliseerd naar uw eigen huisstijl.

Duurzaam

De bindstrippen zijn vervaardigd uit FSC-papier en duurzame lijm. Alle grondstoffen zijn recyclebaar. Ook zaken als schutbladen zijn apart te verwerken. We adviseren voor stripbinden de speciale hittebestendige en duurzame luxe PET-inbindcovers. Deze zijn glashelder en herbruikbaar.

Informatie

Meer informatie over de stripbindsystemen van Albyco? Bel vandaag nog 0162 – 486 286 of mail ons via sales@albyco.com.