Lamineermachine kopen

U wilt een lamineermachine kopen. Maar waar moet u opletten bij de aanschaf van zo’n apparaat? Er zijn verschillende soorten lamineermachines verkrijgbaar bij Albyco. De laminator heeft als doel het lamineren van belangrijke documenten zodat zij voor lange tijd beschermd zijn tegen vuil, slijtage en vocht. Een lamineerapparaat lijmt een lamineerhoes om het papier waardoor het volledig wordt omhult door plastic. Er zijn verschillende formaten papieren documenten die kunnen worden gelamineerd, afhankelijk van de grootte van het lamineerapparaat.

Direct naar alle lamineermachines

Soorten lamineermachines

Er zijn veel soorten lamineermachines waarmee u kunt lamineren. Afhankelijk van uw wensen kunnen we u adviseren bij het kiezen van een laminator. Hieronder vindt u de verschillende soorten machines.

Enkelzijdig lamineren

Wilt u uw documenten voorzien van een dunne folie aan één zijde? Kies dan voor een enkelzijdige lamineermachine. Deze machine is zeer geschikt voor het maken van boekcovers, brochures, foto’s en verpakkingen. Enkelzijdig lamineren wordt veel gebruikt binnen de hoogvolume-markt. De enkelzijdige lamineermachines zijn in staat om op hoge snelheid te lamineren. Speciale inductie-verwarmingstechnieken worden daarom toegepast om het lamineerproces in goede banen te leiden en om ervoor te zorgen dat toch de juiste temperatuur bereikt wordt.

GMP Q-Topic 380 Auto Lamineermachine

Enkelzijdige lamineermachines

Tweezijdig lamineren (hoeslaminatoren)

Heeft u een eenvoudig lamineerapparaat nodig en wilt u uw document volledig insluiten met een plastic hoes? Kies dan voor een lamineermachine die lamineerhoezen gebruikt. Deze lamineerwijze wordt ook wel sheetlamineren of pouchlamineren genoemd. Door de ingesloten rand wordt het papier optimaal beschermt tegen vocht en vuil. Deze machine is ideaal voor het lamineren van prijskaarten, foto’s, pasjes, ID kaarten en lesmateriaal.

Hoeslamineermachines zijn de meestgebruikte en meest bekende lamineermachines. Deze methode wordt voornamelijk gebruikt voor het lamineren van kleinformaat prints, tot A2-formaat.

De lamineerhoezen die bij deze methode benut worden maken gebruik van een innovatieve EVA-lijmlaag, welke smelt wanneer deze door het opgewarmde lamineerapparaat gevoerd wordt. De rollen van het apparaat zorgen ervoor dat de lijm aangeperst en gelijkmatig verdeeld wordt, zodat een consistent en mooi eindresultaat ontstaat.

albyco-a3he-professionele-a3-laminator

Hoeslaminatoren

Bureau rollaminator

Een compacte lamineermachine kopen? Een bureau rollaminator is geschikt voor het lamineren van documenten tussen 350 en 1080 mm. Deze apparaten bieden een flexibele oplossing voor het lamineren van een breed assortiment lamineerfilms. Bureau rollaminatoren maken gebruik van lamineerfilm voor warm gebruik, die opgerold is op lamineerrollen. De bureaulaminatoren vormen een praktische oplossing voor kleinere ondernemingen, vanwege het compacte formaat. Dit maakt het toestel geschikt voor plaatsing op een standaard werkblad.

Ten opzichte van hoeslaminatoren bieden rollaminatoren mogelijkheden om eenvoudiger afwijkende papierformaten te lamineren. Ook voor grotere series kleinformaat of grootformaat lamineren biedt de bureaulaminator uitkomst.

GMP Imagecare lamineermachine bureau rollaminator

Bureau rollaminatoren

Grootformaat warm lamineren

Een standaard grootformaat lamineermachine kan posters, bouwtekeningen en andere documenten lamineren. Warm lamineren gebeurt met PET-folie, dit biedt een groter contrast en meer kleurdiepte dan PVC-folie. Daarnaast is PET-folie voordeliger. Het nadeel van warm lamineren is dat het minder geschikt is voor langdurig gebruik. De PET-folie laat namelijk UV-licht door waardoor uw print kan verbleken. Daarom is voor buitengebruik PVC-folie meer geschikt. Met een lamineermachine voor warm lamineren kan ook koud worden gelamineerd.

Grootformaat warm lamineren met PET-folie levert dus het mooiste resultaat op voor binnengebruik. Denk hierbij aan product- en beurspresentaties, onderwijs, bewegwijzering of notities. Naast de standaard grootformaat lamineermachines levert Albyco ook rollamineersystemen voor warm lamineren tot een doorvoerbreedte van maar liefst 220cm. Hiermee kunt u voor sterk uiteenlopende opdrachten met gemak professioneel lamineren. Deze veelzijdige machines zijn een uitstekende aanvulling op alle voorkomende typen grootformaat printers, zowel inkt als toner modellen.

GMP GraphicMaster CR-64 lamineermachine

Grootformaat warm lamineermachines

Grootformaat koud lamineren

Koud lamineren wordt vaak gebruikt voor het lamineren van posters en reclame-uitingen die buiten worden gebruikt. Het koud lamineren gebeurt met een lamineermachine en PVC-film. Veel koud laminatoren kunnen ook verwarmen tot zo’n 600C. Hier wordt gebruik van gemaakt om de lijn wat op te warmen waardoor het sneller in het papier vloeit. Koude lamineermachines zijn vaak voordeliger in aanschaf dan de warme lamineerapparaten. Maar de PVC-film is wel duurder dan de PET-folie. Koud lamineren is geschikt voor het maken van kleine runs tussendoor omdat de machine niet hoeft op te warmen.

Lamineerapparaat kopen

Grootformaat koud lamineermachines

Lamineerhoezen

Albyco levert naast de lamineermachines ook de bijbehorende lamineerhoezen. Er zijn verschillende maten lamineerhoezen, van A4 formaat en A3 formaat tot A2 of juist A6 formaat. Er worden voornamelijk glanzende en matte lamineerhoezen besteld. Bekijk welke opties we te bieden hebben en welke het beste bij uw wensen aansluit. Wanneer u ergens meer informatie over wil kunt u een offerte aanvraag doen. Wij zullen dan contact met u opnemen.

Lees ook: Lamineren: de 12 belangrijkste do’s en don’ts.

Lamineermachine aanschaffen

Een lamineerapparaat kopen van Albyco? Voor informatie kunt u uiteraard ook vrijblijvend bellen of mailen met onze binnendienst medewerkers. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden tot lamineerdemonstraties in onze showroom. We zijn te bereiken via 0162 – 486 286 en sales@albyco.com.