Lamineermachine kopen

U wilt een lamineermachine kopen. Maar waar moet u opletten bij de aanschaf van zo’n apparaat? Er zijn verschillende soorten lamineermachines verkrijgbaar bij Albyco. De laminator heeft als doel het lamineren van belangrijke documenten zodat zij beschermd zijn tegen vuil, slijtage en vocht. Een lamineermachine lijmt een lamineerhoes om het papier waardoor het volledig wordt omhult door plastic. Er zijn verschillende formaten papieren documenten die kunnen worden gelamineerd, afhankelijk van de grootte van het lamineerapparaat.

Alle lamineermachines

Soorten lamineermachines

Er zijn veel soorten lamineermachines. Afhankelijk van uw wensen kunnen we u adviseren bij het kiezen van een laminator. Hieronder vindt u de verschillende soorten machines.

Enkelzijdige lamineren

Wilt u uw documenten voorzien van een dunne folie aan één zijde? Kies dan voor een enkelzijdige lamineermachine. Deze machine is zeer geschikt voor het maken van boekcovers, brochures, foto’s en verpakkingen.

Tweezijdig lamineren

Wilt u uw document volledig insluiten met een plastic hoes? Kies dan voor een lamineermachine die lamineerhoezen gebruikt. Door de ingesloten rand wordt het papier optimaal beschermt tegen vocht en vuil. Deze machine is ideaal voor het lamineren van prijskaarten, foto’s, pasjes, ID kaarten en lesmateriaal.

Bureau rollaminator

Een compacte lamineermachine kopen? Een bureau rollaminator is geschikt voor het lamineren van documenten tussen 350 en 1080 mm. Deze apparaten bieden een flexibele oplossing voor het lamineren van een breed assortiment lamineerfilms.

Grootformaat warmlamineren

Een standaard grootformaat lamineermachine kan posters, bouwtekeningen en andere documenten lamineren. Warmlamineren gebeurt met PET-folie, dit biedt een groter contrast en meer kleurdiepte dan PVC-folie. Daarnaast is PET-folie voordeliger. Het nadeel van warmlamineren is dat het minder geschikt is voor langdurig gebruik. De PET-folie laat namelijk UV-licht door waardoor uw print kan verbleken. Daarom is voor buitengebruik PVC-folie meer geschikt. Met een lamineermachine voor warmlamineren kan ook koud worden gelamineerd.

Grootformaat koudlamineren

Koudlamineren wordt vaak gebruikt voor het lamineren van posters en reclame-uitingen die buiten worden gebruikt. Het koudlamineren gebeurt met een lamineermachine en PVC-film. Veel koudlaminatoren kunnen ook verwarmen tot zo’n 600C. Hier wordt gebruik van gemaakt om de lijn wat op te warmen waardoor het sneller in het papier vloeit. Koude lamineermachines zijn vaak voordeliger in aanschaf dan de warme lamineerapparaten. Maar de PVC-film is wel duurder dan de PET-folie. Koudlamineren is geschikt voor het maken van kleine runs tussendoor omdat de machine niet hoeft op te warmen.

Lamineerhoezen

Albyco levert naast de lamineermachines ook de bijbehorende lamineerhoezen. Er zijn verschillende maten lamineerhoezen, van A6 tot A2. Er worden voornamelijk glanzende en matte lamineerhoezen besteld. Bekijk welke opties we te bieden hebben en welke het beste bij uw wensen aansluit. Wanneer u ergens meer informatie over wil kunt u een offerte aanvraag doen. Wij zullen dan contact met u opnemen.

Een lamineerapparaat kopen van Albyco? Voor informatie kunt u uiteraard ook vrijblijvend bellen of mailen met onze binnendienst medewerkers. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden tot lamineerdemonstraties in onze showroom. We zijn te bereiken via 0162 – 486 286 en sales@albyco.com.