Over Albyco

Albyco concentreert zich met haar productenpakket op de documentafwerking binnen de digitaal-grafische markt. Ons klantenbestand is met name in de volgende branches terug te vinden: printerijen, digitale printshops, drukkerijen, overheid, top 1000 bedrijven, facilitaire dienstverleners, vakfotografie, sign en reclame. Kortom alle locaties waar veredeling van media en papier een vereiste is.

Het kernassortiment van Albyco: lamineren, plastificeren, inbinden en papierverwerking.

Albyco levert al meer dan 25 jaar in Europa rechtstreeks, vanuit het centrale distributiecentrum in Oosterhout, haar producten aan distributeurs, dealers, retailers en eerder genoemde branches.

Albyco gaat de uitdaging aan om in een continuerend proces de beste oplossing voor haar relatie te vinden. Door een open en vertrouwd contact met zowel beslissers als gebruikers biedt Albyco oplossingen waarbij gebruiksgemak en efficiency beide van even groot belang zijn.

albyco-wint-graydon-award

De geschiedenis van Albyco

In haar beginjaren heeft Albyco zich beziggehouden met documentbinden. Al haar producten werden verkocht bij eindgebruikers zoals makelaars, notariaten, adviesbureaus, overheid, enz.

Door haar volumegroei kreeg ze de mogelijkheid om haar verbruiksmaterialen per container vanuit het Verre Oosten te gaan importeren. Door deze inkoopvoordelen werd de focus ook buiten Nederland gelegd.

In de loop van de jaren kwamen er belangrijke distributeurschappen bij, die ervoor zorgden dat Albyco een unieke positie in haar markt kon verwerven. De belangrijkste zijn: GMP (lamineren en plastificeren, een belangrijke innovator en producent van o.m. enkelzijdige (POD-) lamineeroplossingen), Powis (automatische systemen voor documentbinden), Fastbind (gepersonaliseerde fotoalbums) en drie leveranciers uit Canada, VS en Duitsland samengevoegd onder Albyco-label om het signpakket te completeren.

In 2017 en 2018 is het professionele leveringspakket uitgebreid met een drietal gerenommeerde exclusieve merken; Het Zwitserse Multigraf (o.m. bekend van de oerdegelijke Eurofold-vouwmachines, biedt een fraaie lijn van flexibel inzetbare ril-, vouw- en perforeersystemen), (specialist in online brocheersystemen), Polar-Mohr (high speed snijsystemen, koppelbaar aan de digitale workflow middels het efficiente P-Net Service Compucut®-systeem) en Duplo. De DocuCutter-lijn van Duplo wordt steeds verder uitgebreid, terwijl ook de andere Duplo-systemen, de vouwmachines, de bookletmakers, sheetfeeders, perfectbinders en PURbinders, tot de absolute top in hun marktgebied horen.

Huidige situatie: Albyco heeft een sterke dominante positie op de Nederlandse markt aangaande haar focusproducten. In Europa werkt zij met dealers en distributeurs van Albyco gelabelde machines en verbruiksmaterialen.

De voornaamste exportlanden zijn: Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland, België, Frankrijk, Italie en Hongarije.