PUR machine

Thermisch inbinden met behulp van een PUR machine is eigenlijk de standaardoplossing voor het snel en fraai inbinden van pocketboeken, paperbacks en binnenwerken van hardcoverboeken. PUR binden met behulp van een PUR machine biedt een aantal ijzersterke voordelen ten opzichte van inbinden met standaardpapierlijm.

PUR inbinden

Papiersoorten die gebruikt worden voor luxe druk – en printwerk zijn veelal erg glad, gesatineerd of worden tijdens het printen voorzien van een olie of waslaag. Bovendien zijn deze papiersoorten vaak erg hard en stug waardoor bij het omslaan van pagina’s er veel kracht op de lijmbinding komt te staan. Bovendien droogt standaard papierlijm na verloop van tijd uit, waardoor de elasticiteit verdwijnt. Als gevolg hiervan zullen vellen van deze papiersoorten loslaten als ze worden ingebonden met standaard papierlijm.

Speciaal voor deze veelvoorkomende werkzaamheden is een lijmtechniek ontwikkeld die al deze problemen in één keer oplost; inbinden met PUR, een afkorting voor polyurethaan lijm alle voorkomende gladde papiersoorten, zelfs plastic en gelamineerd papier. De binding is enorm sterk, pagina’s zullen niet loslaten, ook niet na jaren intensief gebruik. Bijkomend voordeel is dat de PUR-binding blijvend elastisch is. Hierdoor zullen boeken met dikkere, harde papiersoorten eenvoudig en makkelijk doorbladeren en pagina’s zullen volkomen vlak op tafel open blijven liggen.

Fastbind PurEva XT

De Fastbind PurEva XT is een pur machine. Het apparaat is zeer makkelijk in gebruik. U kunt er soft- en hardcovers mee combineren. Het wisselen van EVA naar PUR en andersom duurt slechts enkele seconden. Met de fastbind PurEva XT heeft u snel een stevig ingebonden eindproduct.

Duplo PFI BIND 2000 PURmachine

Met de Duplo PFI BIND 2000 PURmachine kunt u tot wel 290 boeken per uur inbinden. Het apparaat beschikt over een gebruiksvriendelijk touchscreen. De pur machine is een automatisch PUR-boekbindsysteem met gesloten tank voor pur binden. Het is de kleinste pur machine ter wereld, speciaal ontworpen voor vele short-runs in wisselende formaten. Omdat het apparaat beschikt over een gesloten tank is een afzuigsysteem niet nodig.

Vragen?

Heeft u vragen over de pur machine, pur inbinden of heeft u vragen over de verschillende machines, dan kunt u contact opnemen met onze binnendienst via telefoonnummer 0162-486286 of via e-mail sales@albyco.com.