Fastbind Hechtsystemen voor hard- en softcoverboeken

Fastbind biedt, naast de bekende thermische bindsystemen, een serie machines die met behulp van hechtnieten zowel hard- als softcoverboeken kunnen maken. Hechten heeft t.o.v. lijmbinden als voordeel dat het ook geschikt is voor papiersoorten die niet, of lastig, te lijmen zijn. Gladde, gesatineerde vellen combineren slechte met standaard papierlijm. Lijmen met PUR gaat prima, maar die machines zijn duurder. Inbinden met hechtnieten is dan een handiger oplossing. De Fastbind BooXTer-serie bestaat uit een lijn geavanceerde en innovatieve inbindmachines die een grote slagkracht combineren met een eenvoudige werkwijze om zo strak als mogelijk boeken te produceren.

De werkwijze van het BooXTer-systeem is te zien in onderstaande video:

De hechtmachines onderscheiden zich door de vele mogelijkheden. De Zero Mini en de Zero Max zijn handmatige machines, de Duo en Quatro hechten elektrisch.

Maak tot 4 verschillende soorten boeken met de BooXTer-machines:

• Hardcoverbinden met standaard covers – met of zonder venster
• Hardcoverbinden met gepersonaliseerde, geprinte hardcovers i.c.m. Fastbind Casematic
• Stripbinden met een transparante of geprinte cover
• Binden zonder cover, met uitsluitend het geprinte papier als voor- en achterzijde

We kunnen ons voorstellen dat u zeer geïnteresseerd bent geraakt in de bindoplossingen van Fastbind. De systemen demonstreren we graag bij u op locatie. Neem gerust contact op met Albyco voor al uw vragen, bel vandaag nog 0162-486 286.