Hardcovers maken met Fastbind Casematic

Fastbind Casematic-systemen zijn positionerings- en montageoplossingen voor het zelf maken van premium hardcovers. Deze montage-tafels helpen sneller en nauwkeuriger monteren van kartonnen grijsboard op de geprinte/gedrukte boekomslagen.

De hardcovers zoals die met een Fastbind Casematic worden gemaakt zijn geschikt voor zowel inbinden met de Thermische Fastbind-machines, de Photomount-systemen als met de Fastbind BooXTer hechtsystemen.

De verlichte tafel is voorzien van zuiglucht, maataanduiding en aanleg voor de grootst mogelijke nauwkeurigheid. De omplakte stickervellen worden vervolgens aangeperst. Met een Casematic is men eenvoudig in staat om professionele, premium kwaliteitsboeken te vervaardigen, in enkele minuten! De Fastbind Casematic kan optioneel worden uitgerust met een hoeksnijder voor het nauwkeurig 450 recht afsnijden van de coverbladen.


Voor een premium-kwaliteit afwerking is het raadzaam om de hardcover/boekband door een lamineerapparaat te voeren. Hiermee wordt de print stevig, glad en strak op het grijsboard geperst. Voor een langere levensduur van het boek is het ook aan te bevelen om vóór de montage van de print op het grijsboard de geprinte vellen enkelzijdig te lamineren.

Als laatste bewerking van een hardcover gebonden boek, nadat de band aan het boekblok is gemonteerd, is het toevoegen van een ‘kneep’ met behulp van de Fastbind Presso. Dit ontlast de gelijmde rug en vergemakkelijkt het openen van het boek.

We kunnen ons voorstellen dat u zeer geïnteresseerd bent geraakt in het Fastbind-concept. We demonstreren de systemen graag bij u op locatie. Neem daarom gerust contact op met Albyco voor al uw vragen, bel vandaag nog 0162-486 286.