Albyco voorkomt voorraad- en leveringsfouten met barcodescanning

Albyco in Oosterhout levert machines, label-systemen en verbruiksmaterialen voor het afwerken van documenten in de digitale grafische markt. “Door alle inkomende en uitgaande producten te scannen is de betrouwbaarheid van onze voorraad verhoogd en kunnen wij klantorders voor ruim 99% foutloos leveren”, zegt Operational Director Adrian Schrauwen, als verantwoordelijke voor de logistieke processen.

 

Elke fout is er één te veel

Albyco heeft ruim 2.500 artikelen op voorraad voor de digitaal grafische branche, labeling- en verpakkingsindustrie. “Wij leveren dagelijks honderden pakketten en tientallen pallets aan drukkerijen, printbedrijven, overheden en distributeurs in steeds meer landen”, vertelt Schrauwen. “Ons bedrijf is de afgelopen jaren met tientallen procenten gegroeid, onder andere door meer export via onze webshops. Hierdoor is zowel het volume als de complexiteit van onze logistiek toegenomen, net als de kans op het maken van fouten. Omdat onze producten voor de meeste klanten tijdkritisch zijn, is elke fout er één te veel. Tot vorig jaar werden al onze ontvangsten en verzendingen nog op papieren lijsten geregistreerd. Daar wilden we nu echt wat aan doen.”

Albyco logistiek
“Door de barcode van alle inkomende en uitgaande producten te scannen, wilden wij de kans op het maken van fouten tot nihil reduceren.”
“Het lossen van een container en verwerken van de ontvangen goederen op basis van papieren lijsten duurde voorheen ruim een uur en nu nog maar een kwartier.”

Digitaliseren logistiek

Albyco is op zoek gegaan naar een oplossing om de logistiek volledig te digitaliseren. “Door papierloos te werken en de barcode van alle inkomende en uitgaande producten te scannen, wilden wij de kans op het maken van fouten tot nihil reduceren”, vervolgt Schrauwen. “Op advies van onze ERP-partner Kerridge zijn wij bij Actemium terechtgekomen. Zij leveren een Basic LES (Logistic Execution System) scanoplossing voor Kerridge Wholesale ERP en hebben veel logistieke kennis en ervaring.”

Albyco logistiek 2

Snelle implementatie

Albyco heeft de rustigere zomermaanden benut voor het implementeren van de nieuwe oplossing voor barcodescanning. “De voorbereidingsfase en installatie van het Basic LES met de Zebra scanners in ons distributiecentrum zijn sneller dan verwacht verlopen”, zegt Schrauwen. “Dat is het gevolg van een goede samenwerking tussen onze Kerridge-specialist en de consultant van Actemium en ook het gemak waarmee de nieuwe scanoplossing te gebruiken is. Omdat wij de gewichtsverdeling van alle producten op de pickkarren en de opslag van ontvangen goederen op pallets willen kunnen beïnvloeden, heeft Actemium die functies aan hun software toegevoegd.”

“Omdat wij de software van Actemium op huurbasis gebruiken, is de benodigde investering vrij laag en geleidelijk terug te verdienen.”
Albyco logistiek 3