Mohr snijsystemen, snel, nauwkeurig en duurzaam

Mohr snijsystemen zijn duurzame, programmeerbare snijmachines met hydraulische aandrijving. Print- en copyshops, drukkerijen en in-house repro‘s waarderen de eenvoudige bediening en ook de lange levensduur van de snijmachines. De unieke nauwkeurigheid wordt verkregen door de stevige constructie en directe afstandsmeting.

Albyco is bijzonder trots op de jongste uitbreiding binnen haar professionele productenpakket.

Met de komst van de snijsystemen van het Duitse Mohr kan nu ook de groeiende vraag naar hydraulische hoogvolume snijmachines perfect ingevuld worden.

De filosofie achter de Mohr snijmachines is uiterst nauwkeurig snijden in de maten 56 cm en 66 cm tot zelfs 80 cm. Naast een ECO-versie is elk model ook beschikbaar als een netwerk variant (PLUS).

Voor lijm-gebonden of gebrocheerde printproducten biedt de nieuw ontwikkelde 3-snijder Mohr BC 330 overtuigende productie-functies.

Mohr Digicut is synoniem voor de meest creatieve manier van snijden, stansen, perforeren, rillen en graveren in één enkele arbeidsgang. Met de meest complexe contouren dankzij lasertechnologie. Mohr snijmachines zijn afgestemd op de specifieke eisen voor digitaal drukken

Mohr stapelsnij-systemen zijn duurzame, programmeerbare snijmachines met hydraulische aandrijving.Print- en copyshops, drukkerijen en in-house repro‘s waarderen de eenvoudige bediening en ook de lange levensduur van de snijmachines. De unieke nauwkeurigheid wordt verkregen door de stevige constructie en directe afstandsmeting.

De precieze en materiaalbeschermende zwenksnede van de machines wordt hydraulisch uitgevoerd op alle modellen. Dit maakt het mogelijk de rustpositie van het mes op het onderste dode punt aan te passen aan het te snijden materiaal. Het zeer gladde roestvrijstalen tafeloppervlak maakt een papierstapel makkelijk te hanteren. Op de Mohr Cutter 80, wordt dit effect zelfs versterkt door luchtopeningen met kogelventielen in de tafel. Op modellen 56 en 66, is een luchttafel optioneel.

De persdruk kan continu worden ingesteld binnen een groot bereik door middel van een draaiknop met schaal. Hiermee is de machine geschikt om elk materiaal te snijden. Een variabele voorpers-tijd optimaliseert de snijkwaliteit bij het omgaan met verschillende materialen. Heldere LED‘s tonen de snijlijn aan de operator.

Highlights

Brede range aan programmeeropties  Eenvoudige meswissel met automatische uitschakeling op het onderste dode punt en nauwkeurige afstelling vanaf de voorzijde van de machine √ Een machine-frame met geoptimaliseerde stabiliteit verwerkt de krachten die vrijkomen tijdens het snijproces op de best mogelijke wijze en garandeert een maximale snij-nauwkeurigheid Minimale onderhoudskosten door de toepassing van innovatieve materialen.  Integratie met de digitale workflow bij de PLUS modellen.

Uitgebreide standaarduitrusting in plaats van opties. De twee modellen:

Mohr 3-Snijder BC-330

De robuuste Mohr BC-330 3-snijder is de nieuwste ontwikkeling voor het geautomatiseerd snijden van hotmelt gebonden of gebrocheerde producten. De Mohr BC-330 werkt in tegenstelling tot andere 3-snijders met slechts één mes. Het te snijden product wordt door een grijper in positie gebracht.

Het te snijden product wordt door de grijper in de juiste snijpositie gebracht. De snede wordt vervolgens hydraulisch uitgevoerd. De tijd die het mes in het onderste “dode” punt blijft staan is volledig aanpasbaar aan het materiaal. De robuuste snij-unit garandeert een precieze snede zonder beschadigingen op ieder type materiaal. De toegepaste druk kan tevens op ieder materiaal traploos aangepast worden binnen een groot bereik. Om de productiesnelheid te verhogen kunnen meerdere boeken op elkaar gestapeld worden. Vervolgens worden deze tegelijk gesneden, zonder compromis aan het snijresultaat.

De machine wordt bediend vanaf een ergonomisch geplaatst 18,5 ” touchscreen display. Terugkerende vaste maten kunnen worden opgeslagen en opgeroepen op elk moment.

De machine kan worden uitgerust met een bar-code lezer om automatisch het snijprogramma te starten. Hierdoor wordt de insteltijd tot nagenoeg ‘0‘ gereduceerd.

Highlights

Formaat kan worden gevarieerd van product tot product Snijunit is gemakkelijk bereikbaar voor een snelle en eenvoudige messenwissel  Uitleg d.m.v. transportband wat beschadigingen door  vallen voorkomt De container voor snijafval is via de buitenkant van de  machine bereikbaar.

P-Net: automatisering vanuit pre-press

Workflow Integratie met P-Net is optioneel op alle Plus- modellen. De centrale netwerkcomponent is de P-Net- server die het voornaamste controlesysteem voor de volgende P-Net-diensten vormt.

ESPV

ESPV is een afkorting voor de Duitse term voor Externe Opslag voor Snijprogramma‘s. Met ESPV worden naar wens snij-programma’s opgeslagen op de centrale P-Net Server. Bovendien, organiseert P-Net een snelle en efficiënte uitwisseling van snedes tussen de snijmachines die zijn aangesloten op het netwerk.

Compucut®

Al meer dan 25 jaar is Compucut® verantwoordelijk voor het genereren van snijprogramma’s, buiten de snijmachine(s) om. Hierdoor vermindert  Compucut®  programmeertijden tot praktisch nul. Dit verhoogt de productiviteit van high-speed snijden, zelfs wanneer een paar eenvoudige vellen worden gesneden. Door de digitale workflow integratie Compucut® worden de snij-data aangeleverd als ppf of jdf-bestand, rechtstreeks vanuit het prepress-proces.

Vanuit deze bestanden genereert Compucut® het corresponderende snijprogramma, hetzij handmatig, hetzij automatisch, afhankelijk van klantspecificaties.

Om verzekerd te zijn van het best mogelijke programma optimaliseert Compucut® het snijprogramma door het toevoegen van gewenste reacties, additionele functies en informatie voor operators. Zodra het snijprogramma is ingesteld, zal het high-speed snijden via P-Net worden aangestuurd. De operator kan grafieken zien van de handelingen. De visualisatie van het proces geeft de operator een indicatie van de bewerking. Dit minimaliseert fouten aanzienlijk.

Bar code

De snijmachine kan optioneel worden voorzien van een bar-code scanner. Zodra de barcode is gescand, wordt het bijbehorende snijprogramma automatisch geactiveerd. Geen vervelend zoeken naar de juiste snijprogramma, daardoor zullen fouten tot ‘0’ gereduceerd worden.

Mohr Digicut.

Geef uw creatieve ideeën de juiste vorm – van vel tot vel

Mohr Digicut biedt eindeloze mogelijkheden,voor creatieve mensen en ontwerpers van verpakkingen, om vellen te verwerken van de meest veelzijdige materialen.

De uitwerking van uw ideeën, zonder kosten van diverse werktuigen,  in één enkele arbeidsgang is wat Mohr Digicut zo spannend maakt: snijden, perforeren, graveren en rillen met een laser.

√ De meest ingewikkelde contouren kunnen nauwkeurig in diverse materialen worden gesneden √ Graveren zonder dat er sporen op de achterzijde van het materiaal achterblijven √ Eén exemplaar tot enkele honderden kunnen zeer economisch worden geproduceerd √ Geen werktuigkosten, omdat de verwerking gebeurt door laser √ Adolf Mohr veiligheids-standaard, incl. GS-certificaat

Productieproces

Het materiaal wordt geladen in de machine via een transparante klep aan de bovenzijde. Nadat de klep is opgetild kan het te verwerken materiaal handmatig geplaatst en uitgelijnd worden tegen de aanleglineaal. De corresponderende job wordt geselecteerd op het vier-regelige display en de productieproces start automatisch.

De instellingen zoals die nodig zijn voor het proces, zoals laserintensiteit en snelheid, worden vooraf gedefinieerd via instellingen in de printerdriver.

Laserbron: gesealde CO2-buis, luchtgekoeld. Zodra het ingevoerde vel gereed is, zal een signaal klinken en de operator kan handmatig het materiaal verwijderen. Alle technische informatie met betrekking tot maatvoering en overige specificaties vindt u in de brochure.