Lamineren: Voorkom deze 4 fouten!

Lamineren kan ook wel een mis gaan. Als er niet op de juiste manier met het materiaal wordt omgegaan kan dit ongewenste resultaten opleveren. Wij hebben een aantal fouten op een rij gezet, zodat u die in de toekomst kan voorkomen. 

1. Lamineer geen lege lamineerhoezen

Stop geen lege lamineerhoezen in de machine. Als u een test wilt uitvoeren, lamineer dan een vel papier met dezelfde papierdikte als het document dat u vervolgens zal gaan lamineren.

2. Gebruik geen beschadigde, gekreukte of gescheurde hoezen

Lamineerhoezen die niet netjes intact zijn zullen ook geen mooi eindresultaat opleveren. Vermijdt hoezen die zichtbaar beschadigd, gekreukt, gevouwen of gescheurd zijn.

Lamineersupplies

3. Laat het gelamineerde document niet liggen in het apparaat

Wanneer u het gelamineerde document te lang laat liggen na het lamineren, kan het uiteinde van de hoes verbranden, smelten of gaan golven. Pak deze na het lamineren direct uit het apparaat.

4. Gebruik geen lamineerhoezen voor koud lamineren in machines voor warm lamineren

Lamineerhoezen voor koud lamineren maken gebruik van een andere methode om het document netjes te lamineren. Deze methode is niet geschikt voor het warm lamineren. Let hier op bij de aanschaf van lamineerhoezen en houd rekening met de lamineermachine die u heeft.

Enkelzijdig lamineren

Klaar om te lamineren?

Met deze informatie kunt u in de toekomst fouten voorkomen en geld besparen. Bij Albyco hebben wij alles van kwalitatieve  lamineerapparaten tot lamineerhoezen.  Heeft u advies nodig? Neem dan contact op met één van onze experts. 

Of bekijk hieronder direct onze populairste lamineerapparaten: