Lamineren: 8 handige tips om te onthouden

Lamineren wordt vaak gedaan om een document te beschermen tegen vocht, vuil en slijtage. Wanneer u gebruik maakt van het juiste lamineerapparaat is het zeer eenvoudig om het document van een lamineerlaag te voorzien.

Er zijn diverse lamineerapparaten beschikbaar met verschillende technieken, waaronder thermisch lamineren, enkelzijdig lamineren of het lamineren met lamineerhoezen. Daarom richten wij ons in deze blog vooral op tips en adviezen voor lamineerapparaten die gebruik maken van lamineerhoezen. Daarnaast benoemen we uiteraard ook een aantal algemene adviezen die voor iedere methode opgaan.

Voordat u gaat lamineren zetten wij graag een aantal belangrijke tips voor u op een rij:

1. Lamineer op de juiste temperatuur

Ten eerste, geduld een schone zaak. Wacht altijd tot het apparaat volledig op temperatuur is voordat u begint met het lamineren. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de lamineermachine die u gebruikt. Meestal wordt in de handleiding aangegeven hoe lang het opwarmen duurt.

2. Maak gebruik van kwalitatieve lamineerhoezen

Ten tweede, kies altijd voor kwalitatieve lamineerhoezen van degelijke merken. Door Albyco worden deze volgens de hoogste kwaliteitsnormen gemaakt en leveren dan ook het mooiste eindresultaat op.

Lamineren

3. Lamineer met de juiste instellingen

Ten derde, is het ook van belang om de juiste instellingen te kiezen wanneer u gaat lamineren. Desalniettemin, raden wij aan om vooraf de handleiding te raadplegen en te kiezen welke instellingen het beste passen bij de klus. Let hierbij dus ook op de dikte van de lamineerhoes en de temperatuur die daar het beste bij past.

4. De dichte zijde van de lamineerhoes eerst!

Wanneer u gaat lamineren, voer dan altijd als eerste de dichte / voorgesealde zijde van de lamineerhoes in in het apparaat. Deze tip voorkomt dat de hoes scheefgetrokken wordt bij het invoeren en daardmee een scheef lamineerresultaat volgt.

5. Belangrijk document? Ga eerst voor een proefversie!

Doordat lamineren vaak wordt toegepast om belangrijke foto’s en documenten te beschermen en mooi te houden, is testen belangrijk. Wanneer u een belangrijk document gaat lamineren, adviseren wij u om eerst een proefversie te lamineren met een vel die dezelfde papierdikte heeft. Mocht het resultaat vervolgens niet gewenst zijn of een instelling nog niet goed staan, dan komt u er zo op tijd achter. Daarmee voorkomt u dat u het belangrijke document beschadigt of verliest.

6. Laat het gelamineerde document altijd afkoelen

Heeft u een document gelamineerd? Laat deze daarna altijd afkoelen op een vlakke ondergrond. Zo zorgt u ervoor dat het document netjes opdroogt. Bent u van plan om het document na het lamineren op maat te knippen of snijden? Door te wachten totdat deze volledig is afgekoeld, behaald u het mooiste resultaat.

7. Schakel de lamineermachine na gebruik uit

Zodra u klaar bent met het lamineren is het belangrijk dat u niet vergeet om het apparaat op tijd uit te schakelen.

Bureaulaminator

7. Schakel de lamineermachine na gebruik uit

Zodra u klaar bent met het lamineren is het belangrijk dat u vervolgens niet vergeet om het apparaat op tijd uit te schakelen.

8. Zorg voor regelmatig onderhoud

Ook een lamineerapparaat heeft regelmatig onderhoud nodig. Echter is dit vrij eenvoudig als u weet wat u doet. Daarom hebben we hiervoor een pagina opgesteld: Onderhoud lamineerapparaat.

Klaar om te lamineren?

Tot slot, met deze tips en adviezen bent u klaar om zorgvuldig te lamineren en heeft u zo lang mogelijk plezier van uw lamineerapparaat. Bent u op zoek naar een kwalitatief lamineerapparaat voor uw lamineerwerkzaamheden? Of heeft u goede lamineerhoezen nodig?

Bekijk dan hier ons volledige aanbod:

Alle lamineerapparaten Alle lamineerhoezen

Of bekijk hieronder direct onze populairste lamineerapparaten: