Albyco officieel FSC gecertificeerd!

Als handelsonderneming vinden wij dat we verantwoordelijkheid moeten nemen voor ons milieu bij onze bedrijfsvoering. Hierom hebben wij verschillende initiatieven genomen om de duurzaamheid van onze onderneming te verbeteren.

Hout is één van de meest duurzame grondstoffen die er bestaan. Tijdens de groei neemt het CO2 op, een gas die voor ons als mensheid een steeds groter probleem wordt in de atmosfeer. Er is weinig betrekkelijk weinig energie benodigd om van hout een product (papier, doos, kozijn, deur of gewoon bouwhout) te maken. Hierdoor wordt het milieu minimaal belast als van hout eenproduct gemaakt wordt.

Een voorbeeld hiervan is dat wij de bewuste keuze gemaakt hebben om ons bedrijf FSC® te certificeren.  Door dit certificaat te halen en door bij FSC orders volgens de richtlijnen van FSC International te handelen tonen wij op transparante wijze aan dat wij FSC producten leveren. Hierop worden wij ook jaarlijks gecontroleerd door een certificeerder. FSC international is nadrukkelijk een voorstander van het gebruik van hout als grondstof voor allerhande producten. Het is dus niet de doelstelling van FSC international om hout als grondstof een halt toe te roepen, zij onderschrijft hiermee het (economische) belang van hout voor de bevolking in de landen van herkomst. FSC International streeft duurzaam bosbeheer na, zodat de mensen en dieren in de landen van herkomst, maar ook in onze westerse wereld voor onbepaalde tijd kunnen profiteren van de bossen in de wereld. FSC hout is hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. FSC gecertificeerde bossen worden op een dusdanige manier beheerd dat zij niet bedreigd worden in hun voortbestaan. Dit is primair goed voor het bos, maar ook voor de dieren die hierin leven en voor de mensen die in deze bossen wonen en werken. Vraag ons naar de mogelijkheden voor FSC gecertificeerde producten, want wij leveren veel liever FSC producten dan niet gecertificeerde producten. Wilt u meer weten over FSC hout, klik dan hier.