Nieuw bij Albyco: Watkiss PowerSquare 224

De Watkiss PowerSquare 224 is een uniek, innovatief en compleet boekproductie-systeem voor zowel digitaal als offset-geprinte applicaties. In één enkele machine worden vier processen gecombineerd; hechten, vouwen, rugvouwen en trimmen, voor het vervaardigen van squareback-boeken tot een dikte van 224 pagina’s.

Watkiss PowerSquare 224

De maximale boekdikte, van 10,4 mm, is twee keer zoveel als alternatieve, conventionele bookletmakers. Het is dus de ideale oplossing voor grotere aantallen pagina’s of dikkere omslagen. Dit maakt de Watkiss PowerSquare 224 tot een snel en kostenbesparend alternatief voor perfectbinding of thermisch binden.

Digitale print-applicaties gebruiken vaak zwaardere papiersoorten en hebben de flexibiliteit nodig voor de productie van een brede range afgewerkte boeken vanuit één proces, met weinig tot geen operatortaken.

Dan is de Watkiss PowerSquare een perfecte match.

Eén enkele oplossing

De Watkiss PowerSquare is één enkele oplossing voor boeken van 8 – 224 pagina’s.

Geen ander boekproductie- systeem biedt deze flexibiliteit. Het vereist een kleinere investering omdat één machine vrijwel de gehele boekenproductie kan uitvoeren. De machine biedt bovendien het voordeel dat bedrukte vellen geen manuele handelingen tussen verschillende afwerksystemen nodig hebben.

SquareBack boeken

De afgewerkte SquareBack-boeken hebben de superieure vierkante rugafwerking van een perfectbinding-boek, mét de zekerheid van een gehechte rug. Het boek ligt vlak en is eenvoudig te verpakken en te stapelen en gemakkelijk in gebruik. Er is geen risico op loslatende pagina’s en de rug kan bedrukt worden.

Ruimte besparend, ergonomisch design

De PowerSquare gebruikt slechts een beperkte vloeroppervlakte – aanmerkelijk minder dan alternatieve boekbind-systemen. Wanneer online met een printer wordt gewerkt, worden de boeken dichtbij de operator-werkplek ‘afgeleverd’, geen meters verderop

Permanente en solide kwaliteitshechting

De PowerSquare heeft een enkele hecht-kop die één tot zes hechtnieten in de rug van het boek plaatst. De hecht-kop en het clinch-systeem opereren vanuit een vaste positie – de vellen bewegen naar de hecht-kop, en niet andersom. Dit betekent dat de hecht-kop en clincher nooit verplaatst hoeven te worden, dus de uitlijning en hechtkwaliteit is van constante hoge kwaliteit. De automatische hecht-afstelling betekent dat er altijd een perfecte hechtniet wordt geproduceerd, of het boek nu 8 of 224 pagina’s telt.

Eenvoudig in gebruik

De PowerSquare is zeer eenvoudig in gebruik. Voer simpelweg de parameters in op het touchscreen en druk op ‘start’. De PowerSquare stelt automatisch de hechtpositie in, de hechtdraadlengte, de benodigde rugdikte en de afmeting van de trim. Om herhaalde taken nog eenvoudiger in te stellen kunnen de instellingen in het geheugen geplaatst worden, met een unieke naam, en kunnen direct opgeroepen worden wanneer nodig

Variabele data en job-streaming

De dynamische automatische aanpassingen in het systeem maken het mogelijk ononderbroken door te werken bij het streamen van jobs, of bij het afdrukken van variabele inhoud, of documenten die verschillende pagina’s tellen, zonder enig compromis aan kwaliteit.

Online, Nearline of Offline

De PowerSquare is leverbaar in online-, nearline- en offline-configuraties. Online versies zijn uitgerust met automatische vellen-rotatie, zodat de printsnelheid gemaximaliseerd is tijdens de productie van boeken. Bij de nearline-applicaties wordt een hoogvolume sheetfeeder gekoppeld. De offline-modellen, met handinvoer, bieden een flexibele oplossing die meteen klaar is voor productie.

Extra voordelen

Offline PowerSquare

De offline PowerSquare is de meest krachtige en veelzijdige stand-alone bookletmaker die u kunt kiezen. Het systeem is snel, schoon en zeer flexibel, ideaal voor de finishing van een breed scala van toepassingen – van het vouwen van één vel, tot het maken van brochures tot 224 pagina’s.

Niet alleen flexibel, de PowerSquare is ook zeer eenvoudig in gebruik en biedt een onovertroffen professionele afwerking. De offline PowerSquare biedt een veelheid aan toepassingen, zoals handboeken, tijdschriften, programmaboekjes, wetenschappelijke essays, financiële rapportages en onderwijs-materialen.

Het is een snelle en handige oplossing voor kleine en grote oplages van brochures en een goed alternatief voor thermisch- en wirebinden.

Nearline PowerSquare

De Nearline PowerSquare combineert de PSF, de PowerSquare Sheet Feeder, met de Watkiss PowerSquare bookletmaker, om een high-speed Nearline- oplossing voor digitale printers te realiseren. Deze combinatie voert automatisch sets voorvergaarde documenten in, van kleuren en van zwart/wit -printers door elkaar, om van daaruit hoogwaardige brochures te fabriceren. Deze Nearline-oplossing biedt een grote flexibiliteit, vooral bij de output van verschillende printers. De PSF voert tot 10.800 vellen per uur door en is voorzien van een separate coverfeeder. De machine is uitgerust met een grote zuiglucht invoerband die zorg draagt voor een betrouwbare invoer van een brede range aan drukwerk.

Automatische sensoren, die geen calibratie behoeven, checken mis- en dubbele invoer om te voorkomen dat foutieve sets worden gebrocheerd. De aantallen vellen in elk document kunnen worden gecontroleerd via de gebruikersomgeving, of via de ingebouwde OMR (Optical Mark Recognition-sensor, deze detecteert  het einde van elke set. De toepassing van OMR betekent dat variabel samengestelde sets kunnen worden verwerkt en het waarborgt de integriteit van het werk. Optionele barcodelezers zijn ook leverbaar. De vellen worden getransporteerd naar de PowerSquare waar, als de set compleet is, deze worden gehecht, gevouwen, de rug gevormd en getrimd tot een SquareBack boek. Voor optimaal gebruiksgemak accepteert de PSF pallets geprint papier, rechtstreeks uit een brede selectie van digitale printers. De pallet wordt eenvoudigweg van de printer naar de PSF gereden. Vellen van niet-geselecteerde printers kunnen handmatig in de PSF worden geladen.

Online PowerSquare

De online PowerSquare is een gestroomlijnde brocheermachine voor de hoogvolume omgeving. Het stelt u in staat On Demand te printen en te publiceren inline met toonaangevende digitale printers. Een volledige integratie met de printer optimaliseert de prestaties en productiviteit. Geprinte vellen worden door de printer aangeleverd aan de PowerSquare via een verbindings-brug die de vellen automatisch roteert in de correcte richting voor het hechten en vouwen voor een perfecte afwerking.

Dit systeem is ontworpen voor een hoge betrouwbaarheid en gebruiksgemak, met de mogelijkheid om lange runs te verwerken, zonder tussenkomst van een operator. De ergonomische lay-out betekent dat de afgewerkte boeken dichtbij de werk-positie van de printer- operator worden afgeleverd, dit bespaart ruimte, tijd en moeite.

Met de optionele Book Stacker kan de machine een uur achtereen, onbeheerd, produceren. De afval bak van de hoogvolume-trimmer kan worden geleegd zonder de machine te stoppen en het laden van de hechtdraad wordt beperkt door de grote spoelen van 15 kg, genoeg voor zo’n 130.000 boeken. De online PowerSquare is de meest veelzijdige bookletmaker, met zijn afwerkmogelijkheden voor boeken van 8 tot 224 pagina’s en is daarbij ook geschikt voor handinvoer.

Printer compatibiliteit

The PowerSquare verbindt online met een continu groeiend aantal digitale productieprinters van Canon, Konica Minolta, Océ, Ricoh en Xerox.

PowerSquare Book Stacker

De PowerSquare Book Stacker (PBS) biedt een grote mate van efficiency door de mogelijkheid om de Watkiss PowerSquare onbeheerd te laten produceren voor een langere periode. De PBS stapelt de afgewerkte boeken verticaal, om extra ruimte te besparen en gebruikt daardoor weinig vloerruimte. Met een capaciteit van 930 mm kan de machine tot een uur achter elkaar produceren, zonder interventie van een operator. De Book Stacker stapelt boeken van verschillende formaten, zonder instellingen en de boeken kunnen worden afgestapeld zonder de machine stop te zetten. De PBS is een efficiënte aanvulling op de PowerSquare mogelijkheden voor dikkere boeken en hoogvolumeproductie door het stroomlijnen van het hele proces. De operator stelt de machine in en de Watkiss PowerSquare doet de rest.

PowerSquare Two-Knife Trimmer

De PowerSquare Two-Knife Trimmer (P2T) is een compacte module die het vouwhecht-proces completeert door de boven- en onderzijde van het boek te trimmen. Het biedt een professionele oplossing voor aflopend printwerk, in het bijzonder belangrijk voor kleurenprints. De bediening gebeurt volledig automatisch vanuit de PowerSquare’s gebruikers-omgeving. Tot 40 mm kan worden getrimd, vanaf elke zijde van het boek. De trimpositie kan worden gecompenseerd door de positie van de afbeelding aan te passen. Alle snij-afval van de trimmers wordt buiten de machine om getransporteerd naar een grote externe afvalbak, zodat een continue werking gewaarborgd blijft.